Shopping cart

image00010
Over ons

Virgil & Gia - Building Healthy Bodies

Wij zijn Building Healthy Bodies begonnen omdat we altijd al graag anderen wilden helpen met hun gezondheid, met afvallen en met bewegen. Ik (Gia) wist dit al van jongs af aan toen ik tv-programma’s zag waarin mensen kilo’s afvielen met behulp van een persoonlijke coach. Ik zag mezelf dat helemaal doen. Zelf sportte ik altijd al, met leuke uitspattingen op Nederlandse kampioenschappen schaatsen, en voor de lol tenniste ik op de dagen dat ik niet hoefde te trainen voor schaatsen. Voeding en sport intrigeerden me enorm!

Lees ons verhaal hieronder verder ⬇️

Virgil werkte eerst bij defensie en gaf sport- en voedingsadviezen. Op zijn 21e was hij klaar met hoe hij eruitzag; hij rookte sigaretten en at ongezond. Hij nam het heft in eigen hand, ging meer trainen, veranderde zijn voeding, en op dat moment, in 2013, ontmoette hij mij 😊.

Linker foto 2011 - Rechter foto 2018

Toen kwamen al onze ervaringen, ideeën en passies samen en binnen een jaar was Building Healthy Bodies geboren, toen nog onder de oude naam “Food Life Advice”.

We gingen samen naar twee topsportdiëtisten om onze voeding verder te optimaliseren. We deden bloedtesten en gingen regelmatig op consult. Toch kregen we niet het resultaat dat we verwachtten, en hadden we veel vragen bij de adviezen: extreem calorie-tekort om af te vallen, noodzakelijke supplementen om gezond te zijn, extreem veel water drinken, minder vlees eten, bewerkt eten, light producten, de hele dag door eten, cardio om af te vallen, en ga zo maar door.

Slechtere gezondheid

Virgil had altijd al jeuk aan zijn huid en dit ging maar niet weg. Daarnaast had hij overtollig vet bij zijn heupen, hooikoorts en slechte ontlasting. Dat viel nog mee, want ondertussen had ik veel meer klachten ontwikkeld. Ik had vroeger al vaak buikpijn, maar ook last van mijn huid, met veel pukkels en huiduitslag op mijn hoofd. Dit werd erger en kwam ook in mijn gezicht. Verder kreeg ik last van mijn handen en voeten (gewrichtspijnen), onderrug, vermoeidheid, kou, vreemde buikpijn en een enorm opgeblazen buik die dagelijks aanhield.

Ontwerp zonder titel (76)

Omdat de klachten opliepen, startte ik een onderzoek. Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd en kreeg verschillende diagnoses waar ik eigenlijk niets mee kon. Een gynaecoloog zei dat ik endometriose had, een andere arts zei van niet. De huisarts zei dat het stress was, maar liet toch een scan maken. Uit de scan bleek dat ik uitgedroogde ruggenwervels had en twee hernia’s. De huisarts belde me op en zei: “Je hebt een ruggengraad van iemand van 80, je kan beter stoppen met sporten. Je zal altijd pijn hebben, leer er maar mee leven”

Ik ben een positief en optimistisch persoon, maar op dat moment dacht ik dat mijn leven voorbij was. Ik was midden twintig, sportte altijd en lette altijd op mijn voeding. En dat met mijn voeding- en sportopleiding… hoe kon dit? Samen met Virgil begon ik aan een onderzoek naar andere manieren om écht gezond te worden. We wisten dat het anders moest kunnen dan wat we nu deden, anders dan wat de standaard diëtisten ons adviseerden en anders dan wat we hadden geleerd in onze opleidingen.

We probeerden van alles: nog meer supplementen nemen, detox-kuurtjes, sapjes, histaminevrij dieet, rauw vegan… maar niets gaf echt de oplossing.

Eindelijk…

Toen zag ik iemand met dezelfde rugklachten als ik, die alle planten uit zijn dieet had geschrapt en alleen eiwitten en vetten ging eten, en van zijn klachten af kwam. Dit wilde ik ook proberen! Ik ging minder trainen en paste mijn voeding aan. Ik at alleen vlees, eieren, kaas, roomboter en merg en gek genoeg veranderde toen alles. Mijn huid klaarde op, voor het eerst in jaren had ik geen buikpijn, geen opgeblazen buik en verdwenen mijn gewrichtspijnen. Ook mijn rug voelde niet meer pijnlijk en in een scan een jaar later bleek dat mijn rug grotendeels geheeld was, tot verbazing van alle artsen.

Ik voelde me veel beter, maar ik miste nog iets. Ik begon langzaam dingen toe te voegen zoals orgaanvlees, rauwe melk, zelfgemaakte yoghurt, betere kwaliteit eieren, grasgevoerd vlees van de boer, fruit, af en toe zelfgebakken brood en daarna wat groenten. Mijn favoriet, courgette, verdroeg ik niet, dus die heb ik vaarwel gezegd 😉 Er waren nog genoeg andere lekkere dingen om te eten waar ik me wel goed door voelde!

Het mooie van alles: ik verloor ook nog eens de extra 10 kilo die eigenlijk niet bij mijn lichaam pasten!

Ondertussen deed Virgil met me mee en merkte hij dat zijn hooikoorts verminderde, zijn ontlasting beter werd, maar de jeuk op zijn huid bleef. Totdat ik naar zijn kleding en ons wasmiddel ging kijken en dit aanpaste. Ik maakte ons wasmiddel zelf van natuurlijke producten zoals zout, etherische olie en azijn. Na een paar dagen was de jeuk weg!

We waren zo enthousiast over al deze veranderingen dat we dit doorvoerden in ons online programma en in onze sportschool die we samen hadden in Lelystad, met geweldige resultaten bij veel van onze leden. Door omstandigheden (open en dicht gaan van onze sportschool) besloten we ons volledig te focussen op ons online programma, waarin we mensen in heel Nederland helpen met hun gezondheid door voedings- en levensstijlaanpassingen.

Gezondheid gaat niet alleen over wat je eet, maar ook over wat je elke dag doet, zoals omgaan met stress en je levensinvulling. Ik wilde graag anderen helpen, maar ik wilde ook graag dat ons gezin op een bepaalde manier opgroeide: in het bos, met dieren, met ons eigen voedsel dat we kunnen verbouwen, in een klein dorp, met ons eigen water… Dit was niet mogelijk als we onze eigen sportschool hadden. Dus namen we de beslissing om volledig online te gaan werken, zodat we onze persoonlijke doelen ook konden nastreven. In de zomer van 2021 verhuisden we met onze hond naar een prachtig stukje berggebied in Oostenrijk, met wat land en ons eigen water. Ondertussen hebben we ons gezin uitgebreid met schapen, kippen, eenden, een kat en een zoontje van twee, die thuis is geboren zonder enige interventie. Hij heeft geen last gehad van huiduitslag, krampjes of troosteloze huilbuien, en zijn tandjes kwamen zonder veel gedoe door. In het eerste jaar is hij anderhalve dag ziek geweest net voor zijn eerste verjaardag, en in het tweede jaar geen enkele dag. Hij krijgt nog steeds borstvoeding als basis en eet vlees, rauwe melk, fruit, roomboter, rauwe kaas en merg.

In de afgelopen jaren hebben we meer dan 10.000 mensen geholpen met ons programma, waarbij we hen hebben verlost van darmproblemen, huidproblemen, botproblemen en mentale problemen, alles door voedingsaanpassingen en kleine veranderingen in levensstijl. We hebben onze roeping gevonden en delen niets liever dan onze kennis met mensen die ook streven naar optimale gezondheid. We geloven dat het lichaam zelfhelend is, mits we het voorzien van de juiste voeding en levensstijl.

Hi, Welcome back!
Vergeten?