Creëer je eigen geluk! – Podcast met Gia

Creer je eigen geluk – create happiness

Luister je liever in de auto, of tijdens het wandelen naar een podcast?
Klik hier voor Spotify
Klik hier voor I Tunes
Klik hier voor Spreaker

Er is van alles gaande, afleiding, negativiteit, verdeeldheid en frustratie, en het is dan moeilijk om daar door heen te kijken. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je level van fitness is, hoe oud of hoe jong je bent, we hebben allemaal één ding gemeen: we willen allemaal gelukkig zijn.

Er zijn 2 foute gedachten over geluk:

1. Sommige mensen denken dat je je het gevoel van gelukkig zijn niet (zelf) kan creëren , dat je gekozen moet zijn.
2. Sommige mensen denken dat je pas gelukkig bent als je 1 miljoen hebt, of wanneer je een Ferrari hebt, als je 55 kilo weegt of als je een sixpack hebt, als je 200 kilo kan deadliften.Het eerste onderdeel dat belangrijk is om te weten over geluk:
– je verwachting
: dit heeft te maken met de geluk vergelijking

De geluk vergelijking is eigenlijk een eenvoudig overlevingsmechanisme dat onze hersenen de hele tijd gebruiken om gebeurtenissen te vergelijken met onze verwachtingen.

Een eenvoudig voorbeeld van de gelukvergelijking: Ik ben hier in het dorp waar ik woon en ik verwacht dat het gaat regenen. Als het regent, zou ik niet teleurgesteld zijn. Het was mijn verwachting.

Als ik graag zou willen dat het weekend zonnig is, omdat ik naar buiten kan gaan in de zon en met Buddy kan wandelen, en het regent, zou ik wel teleurgesteld zijn.

De regen alleen is niet in staat om me gelukkig of ongelukkig te maken. Het is regen in vergelijking met mijn verwachting van hoe de dag zal zijn, zorgt ervoor dat ik me gelukkig of ongelukkig voel.

Moeten we eigenlijk naar de wiskunde van deze vergelijking kijken en zeggen: “Een gemakkelijke manier om door het leven te gaan, is door lage verwachtingen te hebben?”

Ja, helaas is het waar. De wiskunde van de geluksvergelijking en onze feitelijke ervaring in het leven, bewijst dat als je lage verwachtingen hebt, je vooral gelukkig zult zijn als je niet verwacht dat het leven je veel zal geven.  Wat het leven je ook geeft, het zal je gelukkig maken, toch?

Meer hierover in het boek van Mo – Solve for happy


Nu hebben we het gehad over verwachting wat  invloed heeft op je geluk. Wat dan nog meer?

Geluk, het gevoel van geluk:

  1. Gebeurt niet opeens 
  2. en je kan het niet kopen: Maar… je kan het wel zelf creëren

Het gevoel van geluk komt niet zomaar aanwaaien:
Doe wat je moet doen en hieruit voort komt een resultaat, hoe we het zeggen #hardworkworks

Hoe worden we gelukkig, hoe krijgen we dat gevoel van geluk?

Luister de podcast en Gia vertelt welke 3 onderdelen er voor kunnen zorgen dat je je eigen geluk (nog meer) kan creëren.

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan €2 per dag!