Word je dik van het eten na 20:00 uur?

Word je dik van het eten na 20:00 uur?

Het antwoord is: Nee ✅


Je wordt dik(ker) als je consistent, over een langere periode meer calorieën eet dan dat je lichaam nodig heeft. Dit noemen we een calorie surplus.

Wanneer je je vetpercentage wilt verminderen en dus wilt afvallen, is het belangrijk dat je consistent in een calorie te kort zit.

Maar dit heeft niets te maken met het tijdstip waarop je eet. Het gaat om de hoeveelheid voeding die je dagelijks binnen krijgt.

Of dit nou eten is wat je hebt verspreid over de dag, of wat je in de middag of avond eet, dat maakt niet uit.

Eten na 20:00 uur is dus geen probleem als je wilt afvallen. Nog beter gezegd, wij adviseren in onze voedingsschema’s om ’s avonds nog een maaltijd te eten. Zeker wanneer je getraind hebt in de avond.

Om nog een grote twijfel weg te nemen: Nee, je lichaam gaat niet in spaar stand. Je lichaam stopt niet opeens met werken omdat het 20:00 uur is.

Tip: Vooral wanneer je (intensief) sport is het belangrijk om voor het slapen gaan voldoende eiwitten te eten. Dit bevorderd spierherstel. Voldoende eiwitten gedurende de dag (en avond), geven je een verzadigd gevoel. Hierdoor zal je minder snel lekkere trek krijgen en komen de snacks minder snel op tafel.

Wil je meer weten over dit onderwerp, bekijk dan deze video: ‘de enige manier om af te vallen’ Klik hier

#weareBHB

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan €2 per dag!