HELP – Ik heb teveel gegeten, wat nu?

Teveel gegeten? Wij geven 2 tips!

1. Vergeef jezelf. ๐Ÿค—

Jezelf straffen is nergens voor nodig en zorgt voor een negatieve affectie met eten. Dat is juist niet de bedoeling. Vergeef je zelf, het is okรฉ. Het is heel menselijk om eens wat meer te eten dan gepland. Of het nou een maaltijd was, een paar drankjes, of misschien een paar maaltijden.. Let it go.

Het ergste wat je kan doen is het creรซren van de โ€œIk heb het nu toch al verpestโ€ mentaliteit en alle remmen los laten de komende week.๐Ÿคฆ Dan ben je nog veel verder van huis en kan je in een paar dagen dat harde werken van afgelopen paar weken teniet doen.

2. Ga door met je normale eetpatroon. ๐ŸŒ๐Ÿ…๐Ÿณ

Als je dat nu weer oppakt, is er niets aan de hand. De weegschaal zal morgenochtend zeker aangeven dat je zwaarder bent. Ons advies: Sla morgen het wegen even over. Weeg jezelf pas het volgende weegmoment weer (3-4 dagen later).

Je lichaam houdt nu meer vocht vast, waardoor je opeens een kilo zwaarder bent. Reminder: Dat is geen vet!!โš ๏ธ *Lees hier de blog met 8 redenen waarom je soms tot wel 2 kilo zwaarder bent dan de dag ervoor.

Jezelf uithongeren, het doen van een detox, of een aantal dagen alleen maar leven op sla, heeft geen enkele zin. Hierdoor verlies je wel wat vocht, maar dat is toch niet het doel? Je doel is je vetpercentage verlagen. Het enige wat een detox of leven op sla kan gaan opleveren is heel even een lager gewicht doordat je minder vocht vast houdt. Daarnaast is het risico op eetbuien en een negatieve relatie met voeding groter als je jezelf ‘straft’. Nergens voor nodig. ๐Ÿค—

In plaats daarvan: Kijk terug op een leuk weekend (moment) en ga door. Wees zuinig op jezelf.โค๏ธ Verzorg je lichaam goed, voed je lichaam met gezonde voeding en drink voldoende water.

Onthoud goed:

1 maaltijd of een weekend maakt je niet dik of ongezond, zolang je de rest van de tijd op je voeding let.


Lees meer blogs op onze INFOHUB om je voeding, training, herstel en mindset te verbeteren. Luister je liever een podcast, luister dan onze podcasts opย Spotifyย en I tunes.

Laat ons weten welke tips en aanpassingen voor jou een groot verschil maken en waar je dat aan merkt. #weareBHB

#buildinghealthybodies

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan โ‚ฌ2 per dag!