Update: We zijn door de muur heen!

Vandaag, dinsdag 16 juni 2020: weer een mijlpaal voor BHB! In onze video waar we een ‘Tour door onze nieuwe ruimte hebben gedaan’, vertelde we al dat we twee aparte zalen hebben sinds 1 juni.

Tot vandaag, zat er nog een muur tussen deze zalen. Dit betekende dat we tot nu toe steeds buitenom moesten lopen, om van de ene ruimte naar de andere ruimte te komen. Niet heel erg, omdat de leden nog niet binnen mogen trainen i.v.m. de maatregelen rondom het virus..maar vanaf 1 juli mag dat wel weer. Dus, we gingen vandaag door de muur heen!


Het eerste idee was om de gehele muur er tussenuit te halen (het gedeelte dat we wit hebben gelaten) en om er een grote overhead deur in te maken. In overleg met onze eigen timmerman hebben we anders besloten. We hebben wat tekeningen met elkaar vergeleken en gekozen voor een kleiner gat met twee openslaande deuren. Net als bij de ingang van de nieuwe grote ruimte. Dan is alles hetzelfde en kunnen we een mooi geheel creรซren.

De vraag die we kregen toen we over de overhead deur vertelde: “Waarom wil je eigenlijk een overhead deur? Wil je er met een vrachtwagen doorheen?”

“Uhhh…nou nee..er gaan geen auto’s door heen, laat staan vrachtwagens”.

Maar we hadden natuurlijk hele toffe zwarte overhead deuren met glas gezien… wat ons wel aansprak. Puntje bij paaltje, deze kleinere deuren zijn een beter idee en scheelt het een hele hoop werk + een grote uitgave die we liever in gym spullen investeren.

We huurde wat extra zwaar gereedschap en gingen om 09:00 uur aan de slag. De muur was toch beter in elkaar gezet dan verwacht, dus tussendoor hebben we nog wat extra zwaar geschut moeten regelen om een beetje te kunnen doorwerken.

Ondertussen stond Gia aan de andere kant van de muur, om het logo er af te halen. Heel voorzichtig met een staaldraad heeft ze eerst alle letters van de muur af gehaald. Dit was meer een gokje, want we wisten niet of dit ging lukken. Het logo is namelijk, nog niet zo heel lang geleden (vorig jaar eind mei) vastgemaakt met kit. Het doel was namelijk om minimaal 4 jaar in deze ruimte te blijven…niet wetende dat we een jaar later de ruimte grenzend aan onze muur er bij zouden gaan huren.

Het logo zelf is van piepschuim en super fragiel. Wel heel tof gemaakt en licht van gewicht, wat het makkelijk maakt om het logo er zelf af te halen. Gia wilde het sowieso zelf doen, (niet door Virgil), omdat het een klus is waar je geduld voor nodig hebt.. ๐Ÿ˜‰ Als je namelijk niet geduldig te werk gaat en teveel ‘trekt’ aan het piepschuim dan scheurt/breekt het en dan kunnen we het logo niet hergebruiken.

Maar, ‘so far, so good’. De letters zijn er af. De grotere stukken volgen later deze week.

Als het logo er helemaal af is (we denken deze week), kunnen we de houten platen er af schroeven en dan zijn we twee zalen officieel met elkaar verbonden!

Aan de andere kant van de muur is er heel netjes gewerkt. Alle blokken zijn precies tussenuit gehaald. Ongeveer rond 13:00 uur viel te laatste steen naar beneden.

Volgende stop: puin opruimen en het kozijn + de deuren er in. Wordt vervolgd!

#Buildinghealthybodies #Gym #hardworkworks

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan โ‚ฌ2 per dag!