Banaan en ei pannenkoek

Banaan-ei pannenkoek

We hebben al een aantal keer de vraag gekregen welke pannenkoeken je nou het beste kan maken zonder meel en melk te gebruiken. Er zijn allerlei verschillende opties, maar Giacolina maakte deze pannenkoeken 8  jaar geleden al en we eten ze nog steeds!

Deze super simpele  banaan-ei pannenkoeken bestaan maar uit 2 ingrediënten namelijk; banaan en ei. Super clean én lekker! Voeg wat kaneel en rood fruit toe naar keuze en je hebt een heerlijke maaltijd, bijgerecht of toetje.  

Veel tijd heb je niet nodig. Wij maken ze regelmatig tussendoor, na het trainen, of als ontbijt! In combinatie met een salade of een maaltijd met groenten en vlees/vis heb je een complete maaltijd van vetten, koolhydraten en voldoende eiwitten. 

Ingrediënten:

  • 1 Banaan (Wij gebruikten een middelgrote van 100 gram)
  • 2-3 eieren. Je kan zelf kiezen hoeveel eigeel je gebruikt. (Wij gebruikten 1 eigeel dit keer)
  • Een beetje kaneel
  • Een handje aardbeien (Wij gebruikten 50 gram)
  • Bio roomboter om de pan een beetje mee in te vetten. Je kan ook een andere vetsoort gebruiken bijvoorbeeld kokosolie. Als je een pan hebt waarin je zonder boter/olie kan bakken is dat ook prima.

Bereidingswijze:

Prak de banaan goed fijn in een schaaltje. Voeg je eieren toe en meng dit tot een geheel. Wij deden dit met een vork. Het wordt niet helemaal een glad beslag, maar dat maakt niet uit. 

Vervolgens verwarm je de pan op middelhoog vuur. Verhit de roomboter in de pan. Wij gebruikte een mespuntjes, alleen om te voorkomen dat de pannenkoek niet zou gaan plakken. Just to be sure.

Vervolgens doe je het mengsel in je pan en zet je het vuur lager.
Gebruik je een middelgrote pan, gebruik dan een deksel om de pan mee af te dekken. De banaan blijft lang zacht, waardoor je anders erg lang moet wachten voordat je de pannenkoek om kan draaien. Wat ook kan gebeuren is dat je onderkant zwart wordt, en de bovenkant nog zacht is. Geloof ons, dit overkomt de besten.  
Heb je geen deksel, gebruik dan iets anders (een andere pan bijvoorbeeld). Probeer om een kiertje open te houden, zodat het vocht nog wel weg kan.

Bak de pannenkoek 3-5 minuten op laag vuur en draai hem dan voorzichtig om. Bak de andere kant nog 2-3 minuten en zet desnoods het vuur weer iets hoger. 

Haal de pannenkoek uit de pan, leg op je bord en kies je toppings naar keuze. Wij gebruikten rood fruit. Dat kan zowel bevroren zijn, als gewoon vers fruit!
 
Haal even diep adem voordat je begint met eten zodat je niet alles binnen een minuut naar binnen schrokt. Daar is het veel te lekker voor! 

Macro’s zoals op de foto:  
Eiwitten: 11 gram
Vetten: 7 gram *wij gebruikten 1 eigeel en een beetje roomboter voor de pan. Je kan ook meer eigeel gebruiken als je meer vetten mag.
Koolhydraten: 22 gram 

Wij vinden het leuk als je de pannenkoek maakt en ons laat zien wat voor lekkere creatie je er van hebt gemaakt. Tag ons in je story op Instagram, of Facebook! @buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies

Enjoy!
Team BHB

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan €2 per dag!