IJs met blauwe bessen en banaan

Sommigen onder ons zijn echte ijs lovers, zomer, winter, het maakt niet uit. Maaar, de meest ijssoorten bevatten veel suiker, tarwebloem, soja, maar ook nog veel andere toegevoegde hulpstoffen zoals emulgatoren en stabilisatoren. Dit ijs maak je in een handomdraai met maar drie ingrediรซnten en deze stoffen komen er niet aan te pas.

Wat heb je nodig? 

– 1 of 2 bevroren bananen in schijfjes (laat ze minimaal een paar uur goed hard worden in de vriezer)
– bevroren blauwe bessen of ander licht fruit, misschien wel zelf geplukt? ๐Ÿ™‚
– scheutje rauwe koe/geitenmelk
– een keukenmachine of een blender

Bereiding 
Gooi alles 1-2 minuten in de blender en klaar. Enjoy!!

Als je een grote ijs eter bent kan je misschien alles in รฉรฉn keer op, maar als je ons schema volgt, zal dit vooral rondom je trainingsmomenten zijn, gezien daar de hoeveelheid koolhydraten hoger is dan verder van je training af. Je kan ook een kleinere portie nemen, bijvoorbeeld voor op een rustdag. Je kan het ijs in een afgesloten, liefst glazen potje, zeker nog even in de vriezer bewaren. Bedenk wel dat je met dit hele ijsje met 1-2 bananen + bessen in รฉรฉn keer naar binnen werkt, je al snel rond 40-50 koolhydraten zal zitten.

Macro’s
Afhankelijk van de hoeveelheid bananen die je hebt gebruikt en de hoeveelheid die je in je schaaltje doet. ๐Ÿ˜‰ Wil je het precies weten? Weeg alle ingrediรซnten af, voeg dit toe  bij “recepten” in My Fitness Pall en weeg vervolgens je portie af. My Fitness Pall geeft dan precies aan hoeveel koolhydraten, eiwit en vet je in je schaaltje hebt zitten.

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan โ‚ฌ2 per dag!