Choco Amandel Truffels
Eiwitrijke truffels, gemaakt van kikkererwten, noten en dadels met daarover heen een dun laagje pure chocolade! Lekkere energiebites of lekker voor bij de koffie.
Benodigdheden:
- 200 gram pure chocolade
- 100 gram kikkererwten, uitgelekt
- 100 gram dadels
- 200 gram notenpasta naar keuze, wij gebruikten dit keer cashewnoten pasta.
- 2 el kokosolie
Bereiding
Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog. Week de ontpitte dadels vijf minuten in kokendheet water en giet ze af.
Maal de dadels met de kikkererwten tot een fijne massa.
Voeg ook de cashewpasta en gesmolten kokosolie toe en mix tot er een cookie dough-achtige massa ontstaat.
Proef of je het op smaak vindt. Voeg eventueel nog wat ahornsiroop of vanille-extract toe.
Dek de komt af met folie en laat een uur opstijven in de koelkast. Rol daarna balletjes van het deeg. Zet deze even in de vriezer.
Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie. Dip elk balletje erin, dat gaat het handigst met een vorkje. Doordat ze waren ingevroren hardt de chocolade sneller uit.
Laat een half uur volledig uitharden op een koelkast. Tip: leg de truffels op een velletje bakpapier zodat de ze niet op het bord blijven plakken!
Bewaren: Max. 3 dagen goed afgesloten in de koelkast of 3 maanden in de vriezer.
Wij maakte deze truffels tijdens onze viering in de Building Healthy Bodies Gym