Fruitwater

Fruitwater

Water is ook ‘maar water’. Soms heb je er even genoeg van en wil je wel wat afwisseling. Fruitwater is een lekkere en goede variatie op het drinken van gewoon water. Fruit geeft veel smaak af en je kan allerlei combinaties maken!

Tijdens de BHB BBQ in de zomer van 2019 hebben we twee smaakwaters gemaakt. Een smaakwater met citroen en munt en een smaakwater met sinaasappel. Er zijn nog veel meer combinaties mogelijk, probeer het zelf!


Hoe maak je je eigen fruitwater?

Was en snij de citroen in schijfjes. Haal alle pitjes eruit. Was het bosje munt. Doe de schijfjes citroen in een kan samen met het bosje munt vul dit aan met water en laat het een paar uur trekken in de koelkast. Ditzelfde geldt voor de sinaasappel variant.

Laat het fruit heel in het water, niet verder klein snijden of pureren. Door het te laten trekken in de koelkast geeft het fruit  (en de munt) smaak af aan het water.

Haal kort voor serveren uit de koelkast en schenk het fruitwater in glazen, zonder het fruit en de munt. Voor extra verkoeling kan je natuurlijk ijsblokjes toevoegen.

Het fruitwater zonder het fruit geeft nauwelijks energie en koolhydraten, dit is verwaarloosbaar. Je hoeft dus geen macro’s mee te tellen.

Er zijn nog veel meer opties, dus probeer er op los!

Een aantal voorbeelden:
– Kiwi-aardbei-basilicum
– aardbei-limoen-munt
– Limoen-framboos
– Munt-citroen-gember-komkommer

#buildinghealthybodies #fruitwater #weareBHB

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan €2 per dag!