Gevulde avocado

Gevulde avocado

Dit recept was één van de voorgerechten in ons kerst E-book van 2018. Simpel, lekker én het ziet er leuk uit. Gia was echt maar 5 minuten bezig met dit gerechtje, dus zeker als niet lang in de keuken wilt staan is het een aanrader!

Ingrediënten voor 2 personen:

1 avocado’s
lente uitjes
Een halve komkommer
100 gram gepelde Hollandse garnalen (optioneel ook weg te laten, maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld krap.)

Voor de dressing:
Een kleine eetlepel yoghurt. Is het wat zuur, gebruik dan een beetje honing er door heen. (zelf gemaakte mayo is ook een optie, maar we verliezen yoghurt boven de mayo)
– Een paar takjes verse dille
– 1 citroen voor het citroensap
– Peper en zout

Hoe maak je het?

Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit gooi deze weg. Snijd het vruchtvlees in de schil, eerst in de lengte en daarna in de breedte. Schep voorzichtig het vruchtvlees er uit met een lepel. Doe de stukjes avocado in een schaaltje. Snijd de stukjes eventueel nog wat fijner als de stukken te groot zijn. Bewaar de avocado schillen op een bordje.

Snijd daarna de komkommer in blokjes en de lente ui in ringetjes. Doe de komkommer, de ui, en de garnalen bij de stukjes avocado in de schaal, en mix het voorzichtig door elkaar heen.

Maak de dressing van zout, peper, dille, yoghurt en citroensap en voeg eventueel een theelepel water en of honing toe. Voeg dressing toe aan de mix van avocado, komkommer en lente ui, en schep alles goed door elkaar heen.
Leg de lege avocado schillen op een bordje. Schep nu de avocado met komkommer, ui én dressing in de lege avocado schillen en serveer met nog takje verse dille bovenop.

Het recept is gemaakt voor 2 personen
Macro’s per persoon:

Koolhydraten: 10 gram
Eiwitten: 12 gram
Vetten: 17 gram

Eet smakelijk! #weareBHB

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan €2 per dag!