Hartige muffins met ei

Simpel รฉn lekker! Deze hartige eiwitrijke muffins zijn heel snel en makkelijk te maken, je kan er allerlei kanten mee op รฉn het is makkelijk mee te nemen. Zowel voor de kids in de โ€˜broodtrommelโ€™, als voor alle volwassenen die toch wat mee moeten nemen naar het werk ๐Ÿ˜‰

Wat heb je nodig?

โ–ช๏ธEieren: Afhankelijk van de hoeveelheid muffins, gebruik je een aantal eieren. Wij maakte 6 muffins en hebben รฉรฉn ei per muffin gebruikt.
โ–ช๏ธPeper en zout
โ–ช๏ธHam of kipfilet of andere opties zoals kalkoenfilet of runder(rook)vlees
โ–ช๏ธGroenten naar keuze: wij gebruikten prei, ui, champignon en knoflook
โ–ช๏ธKruiden naar keuze
โ–ช๏ธBeetje rauwe kaas, wij gebruikten 10 gram kaas per muffin en we maakte en aantal muffins zonder kaas

*Aanvulling: rauwe kaas is de meest onbehandelde kaas die er is. Wanneer je op zoek gaat naar rauwe kaas, moet je even het label checken. Vaak staat er een sterretje bij de ingrediรซnten: *rauwe kaas. Vaak vind je deze kazen niet meer de supermarkt, maar bij de lokale boer of online.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Als je siliconen cups gebruikt zoals wij, hoef je deze niet in te vetten. Met een blik kan je ook bakpapiertjes in kleinere vierkanten knippen en in het bakblik vouwen, zo hoef je geen boter of olie te gebruiken om het blik te in te vetten.

Vul de cups als eerste met een plakje kipfilet of ham. Je kan er ook voor kiezen om reepjes kipfilet of ham toe te voegen, dan kan je je het mengen met je favoriete groenten (volgende stap).

Vul de cups vervolgens met je favoriete groenten. Houd een beetje ruimte vrij voor het ei.

Klopt in een klein schaaltje een ei los en meng er zout, peper en kruiden naar keuze doorheen.
Voeg dit ei toe aan de cup waar je al vlees en groenten in hebt gedaan.

Optioneel: Voeg een beetje geraspte kaas toe. Wij gebruikten bij drie cups 10 gram kaas.

Zet de cups in de oven en bak ze in 15 minuten gaar en goudbruin. Afhankelijk van je oven heb je iets meer of minder de tijd nodig. Kijk tussendoor een aantal keer om te checken of de tijd goed is.

Daarna zijn ze klaar. Je kan ze warm of koud eten, allebei lekker! Enjoy!

Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt op je social media @buildinghealthybodiesonline