Home made glutenvrije granola – Pick your favorite, chocolate or peanutbutter!  


Sandra, één van onze BHB toppers maakt regelmatig zelfgemaakte granola en wilde haar geheime recept wel met jullie delen! Heel easy maar super lekker om zelf te maken.

*Note: Ons advies betreft zuivel, is dat wanneer je zuivel eet (roomboter, kaas, yoghurt of kwark) je kiest voor de rauwe, onbewerkte variant en het liefst de koe variant afwisselen met geit of schaap.


Glutenvrije pindakaas granola

Voor de pindakaasliefhebber!

Bereiding:
-Oven voorverwarmen op 160graden
-30 min bakken

Snijd je noten in kleinere stukjes. Doe eerst alle ‘droge’ onderdelen op de bakplaat en voeg als laatste de natte onderdelen toe. In de oven en bakken maar!

Wat heb je nodig?

  • een oven met bakplaat
  • 250 gram glutenvrije havermout
  • 140 gram pure chocolade
  • 200 gram boekweit
  • 150 gram pinda’s
  • 150 grampindakaas
  • 100 gram maple syrup
  • Kaneel
  • Beetje zout

Macro’s per portie van 50gr: 232kcal (10 vet / 25 KH  / 7 eiwit)
Volg je onze schema’s dan tel je ½  portie vet mee en 25  gram kh per portie.


Glutenvrije chocolade granola

Choco variant

Bereiding:
– Oven voorverwarmen op 160graden
– 30 min bakken

Snijd je noten in kleinere stukjes. Doe eerst alle ‘droge’ onderdelen op de bakplaat en voeg als laatste de natte onderdelen toe. In de oven en bakken maar!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram glutenvrije havermout
  • 200 gram boekweit
  • 50 gram gemalen kokos
  • 150 gram hazelnoten
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram cacaopoeder
  • 85 gram kokosolie
  • 100 gram maple syrup
  • Theelepel vanille extract

Per portie van 50gr: 257kcal (15 vet / 20 kh / 6 eiwit)
Volg je onze schema’s dan tel je 1 portie vet mee en 20  gram kh per portie.

#weareBHB #Buildinghealthybodies

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan €2 per dag!