Merg uit de oven

Merg is super gezond, bevat enorm veel vitaminen en mineralen en is heel goed voor je huid, haar, nagels รฉn je darmen. Je zal ook zien dan je weinig van dit werk nodig hebt om verzadigd te zijn.

INGREDIร‹NTEN

  • 6-8 mergpijpen, in de lengte of breedte gesneden )
  • snuf zout en peper (om op smaak te brengen voor het braden)
  • 1 tl zeezoutvlokken (om op smaak te brengen op het moment van serveren)

INSTRUCTIES

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg de botten op een bakfolie beklede bakplaat of braadpan. Leg de platte kant naar boven als je een kano gesneden mergpijp hebt. Heb je gewoon ronde mergpijpen, dan maakt het natuurlijk niets uit. m==Kruid lichtjes met zout, peper en eventueel andere kruiden naar keuze.

Rooster ongeveer 15 minuten (en maximaal 25 minuten), afhankelijk van de botgrootte en hoeveel merg ze bevatten. Als vuistregel geldt dat zodra het merg zachtjes begint te borrelen op het oppervlak, ze klaar zijn. Haal onmiddellijk uit de oven.

Serveer met wat jij lekker vindt, kruiden, dun gesneden ui, boter etc. Verse kruiden zoals peterselie of tijm smaakt lekker met merg, maar alleen zout en eventueel peper is ook lekker!

*Let op: de meeste botten die je koopt zijn mooi schoon. Stel, dit is niet zo en je ziet er allerlei pezen en bloed aan zitten, kan je het volgende doen: ย Maak een zoutoplossing om de botten te weken. Gebruik 1 eetlepel zout op elke 1 kopje koud water. Laat ongeveer 6 tot 12 uur in de koelkast weken. Laat de botten aan de lucht drogen voordat je ze roostert.

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan โ‚ฌ2 per dag!