Rijst met kokos melk en noten.

Rijst met kokosmelk en noten

Een paar weken geleden vroeg een vriendin of ik een hapje rijst mee wilde eten. Ik had nog geen ja of nee kunnen zeggen en ik kreeg een bordje voorgeschoteld. Aangezien ik nog wel wat koolhydraten over had vandaag, kon ik gerust een klein bordje rijst eten. Het smaakte heerlijk! Toen ik vroeg waarmee ze het had gemaakt: slagroom en melk.   

Whoops, dat had ik niet verwacht. Per slot van rekening eten wij rijst meestal droog, of we bakken het een beetje op in de pan. Maar omdat dit zo lekker smaakte, ben ik wat gaan uitproberen met kokosmelk. Virgil was direct fan! 

Ik heb de rijst geserveerd met een beetje kip die ik eerder op de dag had gemaakt. 
Er zitten al flink wat eiwitten in deze maaltijd, dus je kan het vlees ook weglaten als dat bij je macro’s  past. Wat geroosterde courgette (of andere groenten) erbij als je dat lekker vindt en klaar! 

Voor meerdere grote porties heb ik onderstaande hoeveelheden aangehouden. Je kan ook minder maken, maar zorg dat de verhoudingen van de zilvervliesrijst, de kokosmelk en het water kloppen!

Ingrediënten: 

  • 400 gram zilvervlies rijst (ongekookt)
  • 400 gram kokosmelk (volle biologische kokosmelk) 
  • 400 gram water 
  • 20 gram pecannoten
  • 20 gram amandelen 
  • 10 gram lijnzaad 
  • 10 gram rozijnen (Je ook er ook wat meer van in doen, maar dit was het laatste beetje dat wij nog in huis hadden

Bereiding

Was de zilvervliesrijst.  Zet de rijst met de kokosmelk en water op. Voeg de noten en lijnzaad toe. Voeg ook een snufje zout toe.

Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen

Als je de rijst helemaal hebt laten droogkoken is het klaar. Je hoeft het dus niet af te gieten!! Laat alle vocht opnemen door de rijst. Houd het de laatste paar minuten dus goed in de gaten.

Laat de rijst iets afkoelen en schep op je bord. Serveer met je favoriete groenten! 

Van de bovenstaande hoeveelheden, hebben we 5 porties gemaakt. Een bereide portie weegt 210 gram.

Macro’s per portie:
480 Calorieën
-60 koolhydraten
-20 gram vet 
-22 gram eiwit

Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt. Tag ons in je post op Instagram, of Facebook!@buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies 

Enjoy!
Team BHB
Team BHB

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan €2 per dag!