Zelfgemaakte pesto

Pesto, een super fijne smaakmaker en heel makkelijk om zelf te maken!

Wat heb je nodig?

  • 30 gram basilicum
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie

Bereiding

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Let op, zet je vuur niet te hoog. De pijnboompitten verbranden snel als je ze te lang of te hoog op het vuur laat staan.

Maal de basilicum, pijnboompitjes en knoflook fijn in de vijzel. Je kan ook een keukenmachine / blender gebruiken.

Voeg er steeds wat olijfolie aan toe totdat de pesto de juiste dikte heeft.

Als je wilt weten hoeveel olijfolie je hebt gebruikt, zet dat je vijzel/blender/keukenmachine, op de keukenweegschaal en zet je keukenweegschaal op 0. Giet nu olijfolie er bij, totdat je tevreden bent over de textuur. Op deze manier zie je hoeveel olijfolie je hebt gebruikt en weet je het ook voor de volgende keer.


Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt. Tag ons in je post op Instagram, of Facebook! @buildinghealthybodiesonline #buildinghealthybodies 

Enjoy!
Team BHB

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan €2 per dag!