Zomerse salade met geitenkaas!

Giacolina haar favoriete zomerse salade:

‘Na een lange middag onderweg te zijn heb ik geen zin om uren in de keuken te staan. De salade moet snel en makkelijk te maken zijn. Ik ben namelijk echt geen keukenprinses, dus het moet vooral snel én simpel. Toen ik de koelkast open trok hadden we nog een bak aardbeien, een kropsla, een stukje komkommer en wat kalkoenfilet. Perfecte ingrediënten voor een zomerse salade! Ik had enorme trek in geitenkaas, dus ik heb er rauwe geitenkaas door gemengd. De combinatie met de kalkoenfilet en de aardbeien vind ik heerlijk!’


Benodigdheden

-Grote handvol kropsla + een handvol kropsla (of spinazie)
-4 takjes verse basilicum (kan je ook weglaten als je niet van basilicum houdt)
-65 gram kalkoenfilet (kipfilet kan natuurlijk ook)
-Stukje komkommer.30 gram pecannoten
-3 stukjes rauwe geitenkaas ( 20 gram per stukje)
-200 gram aardbeien

Voeg een dressing toe naar wens. Wij eten deze salade eigenlijk altijd zonder dressing. Wil je toch een lekkere dressing bij de salade? Gebruik dan de volgende ingrediënten en hoeveelheden voor meerdere maaltijden:
– 4 eetlepels balsamicoazijn
– 1 theelepel mosterd
– 150 ml olijfolie
– 1 eetlepel honing

Meng alles door elkaar in een keukenmixer, alleen dan krijg je een goed gemengde dressing. Je kan de dressing 1-3 dagen in een gesloten bakje in de koelkast bewaren.

Bereidingswijze

Pak een schaal en meng de sla met de basilicum (scheur grotere blaadjes in stukjes). Wanneer je kiest om wel de dressing te gebruiken, meng dan 1-2 eetlepels dressing door de sla en de basilicum. Snijd de kalkoenfilet, de komkommer en de aardbeien in kleine stukjes of plakjes, en verkruimel de geitenkaas. Meng twee derde hiervan door de sla en de basilicum.

Pak een diep bord. Schep het mengsel op het bord en garneer met de resterende aardbeien, geitenkaas en pecannoten. Als je voor de dressing hebt gekozen, maak je salade dan af met 1-3 eetlepels dressing.

Enjoy!

Macro’s zoals op de foto, (dus zonder dressing):
Koolhydraten: 10 gram – 200 gram aardbeien
Eiwitten: 18 gram -65 gram kalkoenfilet
Vetten: 30 gram – 3 stukjes geitenkaas van 20 gram per stukje(15 gram vet) + 30 gram pecannoten (15 gram vet)
Groenten: basilicum, sla, komkommer


Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt. Tag ons in je post op Instagram, of Facebook! @buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies 

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan €2 per dag!