Meet the team

Voor iedereen die ons nog niet kent,
stellen wij ons even voor!

‘We rise by lifting others’

Wij, Virgil Kool en Giacolina Rosa Gastaldo zijn de gezichten achter Building Healthy Bodies. We hebben elkaar in 2013 leren kennen in een Crossfit box en onze mindset bracht ons al snel samen. Onze focus: hard werken én vooruitgang. Toen hadden we beide al een groot verlangen om een eigen community op te bouwen. Het duurde dan ook niet lang voordat we onafscheidelijk waren en zelf in een grote oude loods van familie zijn gaan trainen.

Lees verder...

In die loods hebben we uren getraind, nagedacht en vooral veel met elkaar gepraat over wat we nou echt met ons leven wilde doen. In 2016 was het dan zover. We kregen steeds meer de vragen over voeding waardoor we zijn begonnen voedingsschema’s op te stellen en trainingstips te geven. Het duurde niet lang voordat we doorhadden dat we méér wilde!

In 2016 begonnen we officieel met Food Life Advice. Online gaven we voedingstips, maakte we voedingsschema’s en boden we 12 weken online coaching aan. In deze periode hebben we besloten om in een klein pand onze gym te gaan starten en om de droom om een eigen gym te hebben werkelijkheid te laten worden. Op 1 maart 2017 kregen we de sleutel en ‘The Barbell House’ was officieel geopend. Met een paar barbells, kettebels en oude dummbbels zijn we van start gegaan!

Eind 2018 werd het ons duidelijk dat online eigenlijk het verlengde was van dat wat we in onze gym deden. We besefte dat we alles onder één naam moesten brengen: Building Healthy Bodies. Online werd deze naam én de vernieuwde website al doorgevoerd in september 2018. De gym was een ander verhaal. Het doel was om te verhuizen naar een andere locatie en dat is in maart 2019 gelukt. Hét perfecte moment om de naam te veranderen: Building Healthy Bodies Gym!

Virgil

#HOLDTHELINE

Virgil: Al sinds ik klein ben, ben ik heel actief. Van vechtsporten tot aan basketbal. Toen ik op mijn 17e bij defensie ging, ging er een wereld voor mij open. Dagelijks de mogelijkheid om te trainen zowel individueel als in je team. Maar toch miste ik wat en ben ik eigenlijk altijd op zoek gegaan naar meer…

Lees verder...

Meer over voeding, meer over trainen en meer over mindset en altijd in het teken om mijzelf te helpen en fitter te maken, maar vooral andere! De drang zat er dus altijd al, en dit is alleen maar meer en erger geworden toen ik Gia leerde kennen. Tijdens mijn 11 jaar bij defensie heb ik meerder sportopleidingen en voedings opleidingen gevolgd. Tijdens mijn defensie tijd heb ik ook mogen ervaren hoe het is om collega’s sportles te geven. Waar ik op een gegeven moment, trainingsschema’s aan het maken was en tips/tricks gaf over voeding.  Sinds mei 2018 heb ik de mogelijkheid om volledig voor building healthy bodies te werken, zowel online als in de gym. Ik en Gia doen alles samen en tot nu toe ook alles alleen, van onze social media tot de website waar je nu opzit. Naast de strongwomen uren die Gia in onze gym draait, doe ik de rest van de lessen en bedenk ik de programming die er gevolgd word.

Mijn sterkste punt?
Discipline.

Waar kan ik slecht tegen?
Excuses.

Mijn favoriete eten?
Mijn home made frietjes.

Mijn favoriete muziek?
Hip/hop & Rap.

Mijn favoriete workout oefening?
Ski-erg.

Giacolina 

#strongwomen

Gia: Ik ben al sinds mijn 6e actief bezig met sport en het optimaliseren van mijn voeding. Zo heb ik meermaals mee gedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen schaatsen en tenniste ik daarnaast op een leuk niveau. De keuze betreft een opleiding was dan ook snel gemaakt. Ik heb een sportopleiding gevolgd, waarin voeding en mindset ook veel aandacht kregen. Dat trok me dusdanig aan, dat ik mij daar nog verder in hebt verdiept in opleidingen.

Lees verder...
Toen ik Virgil leerde kennen was ik intensief bezig met mij voeding en met gewichten liften in de gym. Mijn enthousiasme werkte door in onze relatie maar ook bij anderen. Collega’s, kennissen en andere bekenden wilde graag tips, mee trainen en/of voedingsadvies. Ik ben de begeleiding langzaam uit gaan breiden naast mijn baan.

Virgil en ik verdelen de werkzaamheden van Building Healthy Bodies. Ik geef een aantal lessen per week, waaronder de Strong Women lessen. Verder maak ik ook online voedingsschema’s en begeleid ik onze members online.

Mijn sterkste punt?
Mijn positieve houding en mindset.

Waar kan ik slecht tegen?
Negatieve benaderingen én te laat komen.

Mijn favoriete eten?
Eieren en spareribs.

Mijn favoriete muziek?
R&b, rap en hiphop.

Mijn favoriete workout oefening?
I <3 thrusters.

Buddy

#mascotte

Buddy is een Duitse herder en is geboren op 9 september 2014. Gia wilde al een Duitse herder sinds kleins af aan. Virgil was destijds veel van huis, vond een Duitse herder en hij werd het perfecte maatje. Waar Gia is, is Buddy. Die twee zijn onafscheidelijk. Hij ziet er aan de buitenkant gevaarlijker uit dan dat hij is. Hij wordt ook wel de mascotte van de gym genoemd en we krijgen op ons kop van de leden als hij niet in de gym te vinden is. Hij is lief, houdt de wacht én komt even checken of alles goed met je gaat na een heftige workout.


Mijn sterkste punt?
Ik ben altijd energiek én ik ga overal mee naar toe. Het maakt mij niet uit hoe laat het is, ik ben van de partij!

Waar kan ik slecht tegen?
De brandweer sirene.

Mijn favoriete eten?
Rauw vlees en dan vooral runderstrot.

Mijn favoriete speeltje?
Mijn groene bal met touw.

Mijn favoriete workout oefening?
Pakwerk & zwemmen.

‘Like-minded communities bringing the familiarity and similarity together’.

Let’s connect

Stuur ons een chat als je vragen hebt.

Stuur ons je vragen, opmerkingen, of je doelen en we beantwoorden je vraag binnen 24 uur.