‘Nu sta ik sterk in mijn schoenen om bewuste keuzes te maken’

 

 

Welke uiterlijke veranderingen merk je na afgelopen 12 weken?
Door een lange periode niet meer aan mijn voeding te letten waren mijn benen tot mijn verbazing heel slap geworden. Deze zijn in de afgelopen 12 weken weer flink strakker geworden en de losse vetjes zijn verminderd. Kwa taille is er een flinke stuk af gegaan en nog steeds gaan er centimeters af. Mijn gezicht is veel smaller geworden. Mijn zelfvertrouwen is ook een flinke dosis toegenomen.

Welke innerlijke veranderingen merk je na afgelopen 12 weken?
Minder last van vermoeidheid, meer innerlijke rust. Hoewel ik nog steeds de neiging heb om soms weer flink te gaan stressen als ik bijvoorbeeld 1kg aankom in gewicht, zorgen onze gesprekken ervoor dat ik bewust word van het feit dat ik niet in vet ben aangekomen en dat het hoogstwaarschijnlijk vocht zal zijn wat na 2 weken weer weg is. En tada! Vandaar weer -2kg! Wat mij ook heel erg heeft geholpen zijn de gesprekken over hoe je het beste om kan gaan met een vakantie en uit eten. Waar ik voorheen toch vaak de neiging had om bijvoorbeeld een pizza te kiezen in plaats van een salade omdat het anders ‘zonde/minder leuk’ was voor de andere, sta ik nu sterk in mijn schoenen om bewuste keuzes te maken. Waar ik voorheen het liefst niet op vakantie ging omdat ik dan niet mijn eigen voedingsschema aan kon houden en ongezond at, heb ik nu geleerd om bewust te eten als je op vakantie bent. Wat inhoudt dat ik vaak zowel gezonde maaltijden waar ik gelukkig van word eet, maar ook als ik zin heb in een ijsje of een pizza dat ik deze ook eet maar met mate en zonder schuldgevoel.
Hoe is je levensstijl verandert afgelopen 12 weken?
Door corona en het recent samenwonen was ik mijn eigen ritme van 6x per week sporten en gezond eten kwijt. Waar ik jaren geen friet en ongezonde producten at, had ik nu opeens wel de behoefte om dit te doen. Dit ging met grote hoeveelheden naar binnen. Alhoewel ik zelfstandig al van een gewicht van 114kg naar 71kg en dan weer rond de 78kg bleef schommelen, geloofde ik na de vele pogingen niet meer dat ik ook ooit onder de 70kg zou wegen of überhaupt een gewicht rond de 72kg stabiel over een aantal weken vast zou kunnen houden. De gedachte dat ik tijdens mijn proces ook een stabiele fase zou mogen hebben, had ik nooit verwacht, immers dacht ik altijd dat doen alleen mensen die ‘dun’ zijn en ik ben nog veelte zwaar. Uiteindelijk heeft de stabiele fase mij geholpen om vertrouwen in mezelf te hebben dat ik wel een gewicht van 72kg stabiel vast kan houden voor 2 maanden. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik weer met een frisse blik naar de komende 12 weken kijk en zin heb om weer naar onze doel te werken zonder in een sleur van altijd te weinig calorieën eten zit.
Hoe ga je dit doorzetten in de komende maanden?
De komende maanden ligt de focus op het 5kg afvallen in 12 weken. Ik heb de coaching dus verlengd met 12 weken. Rekening houdend met de feestdagen hebben we besloten om deze dagen ook te genieten van het lekkere eten maar ook om bewust met voeding om te gaan.

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan €2 per dag!