‘Door 3 keer in de week te trainen en een jaar lang voedingscoaching heb ik meer conditie en kracht dan ooit tevoren’

Meet Marco


 

Zeldzame aandoening

Voordat ik begon bij BHB had ik twee jaar lang niet gesport. Sport is iets wat ik opgaf op het moment dat ik een kleine vier jaar geleden begon aan een HBO studie Sociaal Werk. Dat ik sport liet vallen was achteraf niet zo’n verstandige optie. Ik ben namelijk sneller en langer moe dan andere. Rond mijn 12e kreeg ik last van een A Plastische Anemie, dit is een zeldzame aandoening waarbij het beenmerg te weinig bloedcellen aanmaakt. Dit heb ik na een periode van ziekenhuisbezoeken gelukkig overleefd.

Door mijn energietekort is het hebben van een fysiek sterk lichaam extra handig. Dat wist ik toen alleen nog niet. Ik had andere prioriteiten en begon met studeren. In het begin van mijn HBO studie pleegde ik vaak roofbouw door regelmatig te lang, tot laat door te werken en te weinig rust te pakken. Tijdens die lange dagen studeren, dronk ik liters koffie en at ik te veel om maar energie te krijgen. Ik had door die roofbouw wel eens het gevoel dat ik door die vermoeidheid kon flauwvallen. Verder sliep ik in die weken in de bus, op de heen en terugweg naar de Hogeschool. Ik was dus qua mindset super gemotiveerd, alleen ging dit ten koste van mezelf doordat ik vergat te sporten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De stap naar BHB

Een kleine twee jaar geleden verhuisden we naar Lelystad. De verhuizing confronteerde me opnieuw met mijn vermoeidheid. Ik was na het verhuizen zo moe dat ik drie dagen aan mijn bed gekluisterd was om bij te komen.

Toen was ik er klaar mee, ik moest fitter worden. Een paar maanden later begon mijn zomervakantie. Ik begon op mijn eerste vakantiedag met sporten bij de BHB gym en combineerde dit meteen met voedingscoaching. Een super beslissing!

Door 3x in de week de Strength and conditioning training te volgen bij  BHB is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid! Eerst durfde ik niet te gaan. Door de ziekte ook nog een vervelende vorm van Alopecia (de naam betekent pleksgewijze kaalheid, is een haar aandoening, waarbij een persoon vrij plotseling gedeeltelijk kaal wordt) heb ontwikkeld. Ik voelde best een drempel, er nu op terugkijkend kan ik samen met Virgil goed lachen om die eerste les.

3 keer per week trainen

Door 3 keer in de week te trainen en een jaar lang voedingscoaching heb ik meer conditie en kracht dan ooit tevoren. Dat betekent dat ik nu op dagelijkse basis langer energiek ben dan vroeger. Hoewel ik de energietekorten niet ga verslaan, dit is een onderdeel van mijn leven en dat zal altijd zo blijven.

Wie hard traint moet hard rusten. Dat betekent in mijn geval dat ik goed naar mijn lichaam moet luisteren en zoals bij een smartphone een tijdje in de ‘energiebesparende modus’ moeten staan totdat ik de batterij weer kan opladen, zodat hij vol is. Dat opladen duurt in mijn geval alleen wat langer dan bij anderen.

 

‘Wat de sport mij qua mindset heeft geleerd is dat ongemak tijdelijk is.’

“De wallsit met een kettlebell voelt in het begin niet als een feestje. Maar de oefening duurt maar een paar minuten. Zo kijk ik nu ook naar uitdagingen buiten de sport.”

#weareBHB #HARDWORKWORKS 

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan €2 per dag!