RIBEYE – voedingsfeiten

Wie denkt er bij het eten van ribeye niet direct aan eiwitten, vet vlees, barbecue of gewoon aan (veel) calorieรซn. Helaas wordt zo weinig gesproken over de vitaminen en mineralen in ribeye en gezien onze vraag in de story weten maar weinigen hiervan. We zullen dan ook meer informatie hierover gaan delen.

Als we het over vitaminen en mineralen hebben, denken de meesten van ons aan broccoli of een stuk fruit. Echter bevatten dierlijke bronnen en vooral rundvlees enorm veel belangrijke vitaminen en mineralen, (grote hoeveelheden in relatief kleine porties) die makkelijk opneembaar zijn voor ons lichaam.

We doelen dan voornamelijk op runderen afkomstig van duurzame regeneratieve landbouwmethoden die zich voeden met het natuurlijke dieet en zonlicht.

Vlees krijgt in veel gevallen de schuld van ziekten en zou slecht zijn voor onze gezondheid. Maar is dat het vlees als zodanig, of is dat wat we eromheen eten en drinken? Denk aan broodjes hamburger, de slechte oliรซn waarin gebakken wordt of de alcohol die we regelmatig nuttigen.

Veel van onze members die afgelopen jaren geen of weinig vlees hebben gegeten en die dit jaar toch de stap hebben gezet om meer vlees te gaan eten, merken tijdens de coaching van BHB dat vlees eigenlijk nooit de boosdoener is geweest. Zij merken op dat juist de kwaliteit van het vlees belangrijk is en hetgeen wat we eromheen eten en drinken.

In de moderne wereld hebben we meer en meer een tekort aan voedingsstoffen dan aan calorieรซn.

Bonen, tofu, vleesvervangers of eiwitrepen zullen nooit te vergelijken zijn met een onvervalste natuurlijke bron van dierlijke eiwitten, met daarbij de passende vitamine en mineralen.

Wij adviseren dat je kiest voor de best mogelijke bron van voedingsstoffen voor jezelf. Hiermee help je niet alleen jezelf en je eigen gezondheid maar ook onze lokale boeren die hierdoor goed voor hun dieren kunnen blijven zorgen.

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan โ‚ฌ2 per dag!