Afvallen, maar het lukt niet? 5 redenen waarom je niet afvalt

5 redenen waarom je niet afvalt:

1. Onbewust meer voeding binnen krijgen dan je beseft
Velen vergissen zich in de hoeveelheid voeding (calorieën) die je daadwerkelijk binnen krijgt. Denk aan oliën, (noten)boter, honing, ‘gezonde’ salades met quinoa, avocado en dressings. Deze bevatten vaak veel meer calorieën dan je denkt, ondanks dat het uit ‘gezonde’ producten bestaat.

2. Je valt wel af, je ziet het alleen (nog) niet op de weegschaal
Je gewicht kan per dag enorm verschillen, waardoor je niet altijd je progressie op de weegschaal kan zien. Daarom is het belangrijk dat je je jezelf de tijd geeft, voordat je ‘op geeft’. Lees ook deze blog: “8 redenen waarom je gewicht per dag verschilt.”

3. Je bent niet consistent genoeg
Consistentie = de sleutel tot succes. Een weekend kan de hele week goed eten verpesten, in het opzicht van afvallen. Zeker als je moeite hebt om gewicht te verliezen. Dit betekent dat je ook in het weekend door zal moeten gaan met de juiste manier van eten. Dit noemen we ook wel de 5/2 regel. Heb je in het weekend moeite om consistent te blijven? Lees dan deze blog!

4. Je creëert geen calorie te kort
Als je dagelijks meer calorieën binnen krijgt dan je verbrand, zal het niet lukken om af te vallen. Alleen ‘gezond’ eten is niet voldoende zoals we bij punt 1 aangeven. Een calorie te kort op lange termijn, is de enige manier om af te vallen. Beluister hier de video, of lees de blog “De enige manier om af te vallen = een calorie tekort”.

5. Ziekte / medicatie
In enkele gevallen is een ziekte of medicatie de reden waardoor je niet afvalt. Ons advies is om dan informatie in te winnen bij je dokter, om te kijken wat je hier aan kan doen.


Wil je graag voedingsschema’s zodat je weet welke hoeveelheid voeding jouw lichaam nodig heeft? Bestel dan onze voedingschema’s met of zonder coaching, die zijn precies gemaakt voor jouw doel! Voor vragen, vul het contactformulier in of app naar 06-23396569

#weareBHB

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan €2 per dag!