Alle dierlijke voeding zit bomvol voedingsstoffen

 

Als we aan vlees denken, denken we vaak alleen aan eiwitten, vet of calorieën. Maar wist je, dat als je van “kop tot staart” eet, dat je alle belangrijke vitaminen binnen krijgt die we nodig hebben?

Alle dierlijke bronnen, maar vooral rundvlees van regeneratieve landbouwmethoden, waar de dieren gedurende het hele leven gevoed zijn met een natuurlijke dieet en zonlicht, zitten bomvol voedingsstoffen. Hiervan zijn er vele nodig om optimaal te functioneren en om ons volledige potentieel te bereiken.

In de moderne wereld hebben we meer tekort aan voedingsstoffen dan aan calorieën. Dit terwijl die voedingsstoffen zo belangrijk zijn voor de werking van de cellulaire functie. Zij bepalen de dynamiek van wat we doen met het energiepotentieel van een calorie, wat een grote invloed heeft op onze gezondheid.

Neem CLA: Dit is de afkorting van Conjugated Linoleic Acid oftewel geconjugeerd linolzuur. CLA is een vorm van een essentieel tweevoudig onverzadigd omega-6-vetzuur.

Het menselijk lichaam kan CLA linolzuur niet zelf produceren, maar heeft dit wel nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. We krijgen CLA vetzuren binnen via de voeding en zit van nature in dierlijk vet. Met name in grasgevoerd vlees, (maar ook in eieren en rauwe zuivelproducten).

Wat zijn de voordelen van linolzuur?

  • gaat vetopslag tegen
  • bevordert spieropbouw & beschermt spieren
  • verbetert de stofwisseling
  • gunstig effect op cholesterolniveau & bloedsuikerspiegel
  • helpt bij de hormoonhuishouding
  • versterkt je immuunsysteem
  • blijkt een kanker remmende en kanker bestrijdende werking te hebben
  • draagt bij aan een goede neurologische ontwikkeling/bescherming (ook bij baby’s in de baarmoeder en bij pasgeboren baby’s)
  • zorgt voor een sterke huid, botten en darmstelsel

 

Bonen, of een eiwitreep zal nooit te vergelijken zijn met een onvervalste natuurlijke bron van eiwitten uit rundvlees. Kies daarbij voor het best mogelijke vlees zoals dat van @schotsehooglanders.nl 🐂 omdat dit de voedingswaarden positief beïnvloedt én omdat dit de lokale boeren ondersteunt, die hun dieren op een goede, natuurlijke manier verzorgen.

Gebruik BHB-SHL5% bij je bestelling ❤️

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan €2 per dag!