Let’s talk about eggs and why they’re a super food!

Let’s talk about eggs and why they’re a super food (gekookt of gebakken ook voor zwangere vrouwen!)

‘Maar eigeel is niet zo gezond en het beste eet je max 2 eieren per week.’ Dit is simpelweg niet waar.
Als je ‘bang’ bent gemaakt voor cholesterol, lees dan vooral de blog over cholesterol hier. 

1. Om te beginnen hebben ze de hoogste concentratie choline (samen met lever!) dan enig ander voedsel.

En hier is waarom choline zo belangrijk is: Choline is een familielid van B-vitamines. Hoeveel mensen hebben tegenwoordig vitamine B te kort. Daarbij: Choline heeft enkele van dezelfde voordelen voor opgroeiende baby’s vergelijkbaar met die van foliumzuur, waaronder het bevorderen van een normale hersenontwikkeling.

2. Eieren zijn een geweldige bron van DHA, een omega-3 vet dat gekoppeld is aan een hoger IQ bij zuigelingen! Niet alleen dat, de eidooier bevat ook grote hoeveelheden foliumzuur, B-vitamines, antioxidanten, waaronder enkele die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van ogen en het gezichtsvermogen.

3. Eieren bevatten vet en eiwit, dus ze verhogen je bloedsuikerspiegel amper, waardoor eieren een geweldige ontbijtoptie zijn als je ‘s ochtends erg hongerig bent of moeite hebt met weinig energie.

En natuurlijk telt kwaliteit:

4. Dit betekent dat scharrelkippen die worden blootgesteld aan de zon en een verscheidenheid aan insecten eten, meer voedingsstoffen bevatten dan conventioneel geproduceerde eieren (en ja, kippen die vrije uitloop houden van het eten van insecten of andere kleine reptielen/knaagdieren. Doe aub niet mee aan het “vegetarische dieet” dat op sommige eierdozen staat vermeld. Het is niet normaal of natuurlijk voor de kippies)

Kippeneieren die in de wei zijn verkregen in vergelijking met commercieel gekweekte kippeneieren:

5. Hierbij is de hoeveelheid vitamine A 30% hoger, wat duidelijk zichtbaar is in de rijke, oranje dooierkleur

6. Het vitamine E-gehalte is verdubbeld

7. De Omega-3 is 2,5x hoger en Omega-6-vetten worden in lagere niveaus aangetroffen, wat gunstig is omdat deze vetten de neiging hebben om ontstekingen te veroorzaken

8. het Vitamine D-gehalte is 3-6x hoger

Wist je dat eieren ZO goed voor je waren?! 🍳

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan €2 per dag!