Podcast – Het gewicht op de weegschaal

Het is en blijft veel velen een gevoelig onderwerp: Het getal, het schommelende gewicht, op de weegschaal. We weten van onszelf wanneer we ons lekker in ons vel voelen en vaak koppelen we daar een bepaald gewicht aan.
Wanneer je hebt besloten om serieus met je lichaam aan de slag te gaan, is geduld de grootste uitdaging. Het gewicht is er niet binnen een week aangekomen, dus je zal er ook langer over moeten doen om het er weer af te krijgen. En hoe reageer je dan als je de hele week volgens je voedingsschema hebt gegeten en je ziet een hoger getal op de weegschaal dan voordat je begon deze week…..? Dat is frustrerend, máár dit heeft niets met je progressie te maken.


Ons advies om geleidelijk af te vallen en niet een te groot calorie te kort te creëren. Wij adviseren voor een periode van 12 weken 0,5-1,0 % van je lichaamsgewicht per week. Door niet extreem te crashen houd je het langer vol en heb je beter resultaat op langer termijn. Dát is toch het allerbelangrijkste: het kunnen volhouden van je nieuwe levensstijl en je nieuwe gewicht?!Het enige nadeel kan zijn dat je soms niet zo snel of weinig verandering ziet op de weegschaal. Ons lichaamsgewicht schommelt dagelijks en per persoon kan het wel verschillen tot meer dan 2 kilo. Ondanks dat je lichaam wel veranderd en je wel afvalt, lijkt je soms zwaarder. Hoe kan dat?

In de podcast hebben we het over meer dan 10 oorzaken!

We leggen onder andere uit dat (kracht) training effect heeft op je gewicht en niet alleen doordat je spiermassa aankomt, maar ook doordat je vocht vasthoudt door middel van spierpijn. Dus denk je dat je de bent afgevallen omdat je gisteren zo hard hebt getraind, dan kan dit nog wel eens vies tegen vallen als je vandaag op de weegschaal gaat staan. 

Luister de podcast en deel dit bericht met je sportbuddy, je buurvrouw of buurman die net is begonnen met een betere levensstijl en moedig ze aan om door te gaan! Resultaten zijn gegarandeerd, als je een goed plan volgt en jezelf daar lange tijd aan houdt. 

Bekijk en beluister de podcast op Youtube en alle streaming diensten.

#hardworkworks #buildinghealthybodies

Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan €2 per dag!