Portobello burger

Het is tijd voor BHB Burgerssssssss!

In 2018 hebben we deze burgers in ons kerstmenu gezet. Een beetje gewaagd om met kerst ‘burgers’ te eten, maar we kregen veel positieve reacties!

De burgers zijn dus helemaal goedgekeurd en niet alleen voor kerst.. maar het hele jaar door. ๐Ÿ™‚

Doordat de boven en onderkant niet van brood is, bevatten de burgers minder koolhydraten. Ideaal als je een maaltijd met weinig koolhydraten wilt eten, รณf als je nog zelfgemaakte frietjes erbij wilt maken.

Wat heb je nodig voor 1 burger:
-2 portobelloโ€™s
-1 rundertartaar (of een andere ‘burger’, zoals runderhamburger of Duitse biefstuk. Het vlees op de foto is een duitse biefstuk)
-1 ei (gebakken of gekookt)
-Een handje kiemen
-Een handje spinazie
-Kokosolie om in te bakken
-Sesamzaadjes

Voor de โ€˜sausโ€™ voor 2 personen
– 1 tomaat
– ยฝ ui
-ยฝ kleine limoen,
– ยฝ  avocado
– 2 teentjes knoflook
– peper en zout

Hoe maak je de burger?

Verwarm een pan met een klein beetje kokosolie en bak de portobello โ€™s en de rundertartaartjes (of een ander stuk vlees als je daar voor kiest).
Kook, of bak je ei.

Maak intussen de saus: Doe je avocado, ui, tomaat, limoen sap, knoflook en peper en zout bij elkaar en doe het in de keukenmachine. Maak er een grove saus van.

Let ondertussen goed op je tartaartjes en de portobelloโ€™s. Je wilt ze regelmatig keren. Zijn de portobelloโ€™s sappig en zachter geworden? Dan zijn ze klaar! Tijd voor het leukste gedeelte, het stapelen.

Je begint met een portobello, daarna een grote lepel zelfgemaakte avocado saus, tartaar, ei, spinazie, nog wat saus een handje kiemen, en daarna weer een portobello. Bovenop de portobello kan je wat sesamzaadjes strooien en klaar is je burger!


Macro’s :
Eiwitten: Duitse biefstuk/tartaar (ligt aan het gewicht/grootte)
Vetten: avocado, eigeel, roomboter/kokosolie (gebruik minder of meer roomboter/olie om in te bakken afhankelijk van je hoeveelheid vetten die je mag)
Koolhydraten: –
Groenten: Tomaat, ui, limoen, portobello, ui, kiemen, spinazie

Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt. Tag ons in je post op Instagram, of Facebook! @buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies 


Enjoy! 
Team BHB


Persoonlijke voedingsschema's + coaching voor minder dan โ‚ฌ2 per dag!